Aanbevelingen van relaties

Aanbevelingen van klanten, projectmedewerkers, ondernemingsraad, etc. over de programma’s, projecten, etc., die zijn uitgevoerd door Raimond Nicodem.


Prof. Dr. Wessel Ganzevoort
CEO, KPMG Consulting

Aanbeveling Prof. Dr. Wessel Ganzevoort - Nicodem & Company

Raimond Nicodem is een betrouwbare en toegewijde professional.

Wil om te leren en te delen

Hij heeft de wil om te leren en hij deelt zijn kennis en ervaring met anderen.

Raimond heeft zowel specifieke expertise als management consultant als een brede visie.

Taco Nieuwenhuijsen
Marketing Director KLM Royal Dutch Airlines

Ik zag Raimond Nicodem als een professionele manager in staat zijn om de situatie te overzien in een relatief korte tijd en in staat zijn om ofwel zorgen voor de juiste aanbevelingen of dienovereenkomstig te handelen.

Top kwaliteiten: Knap, Expert, Hoge integriteit

Bert Boot
Senior Project Manager, Atos Origin

Ik heb Raimond Nicodem leren kennen als een gepassioneerde en inspirerende verandermanager.

Grondige aanpak en sterke communicatie

Zijn grondige aanpak, effectief netwerken en zijn sterke communicatie waren de belangrijkste factoren in de complexe en tijdkritische invoering van het nieuwe zorgstelsel bij een grote zorgverzekeraar.

Britt Kauffman
Chief Financial Officer, Hart Graphics, Inc.

Ik werkte samen met Raimond Nicodem bij Hart Services Europe. Raimond was manager van de joint venture tussen Hart Graphics en haar Nederlandse ‘partners.

Effectieve en goede manager

Ik vond Raimond zeer effectief en een goede manager. Hij herkende wat er moest worden gedaan om het bedrijf te laten groeien.

Duidelijke presentatie

Hij deelde en communiceerde goed met de joint venture bestuurders en was heel duidelijk in en bij de presentatie van de status van de Joint Venture.

Ir. Boudewijn Dessing
Voorzitter Raad van Bestuur Univé VGZ IZA Trias

“Hij is de man op de gewenste druk op te bouwen…”

Zorgverzekeraar VGZ onderging een veranderingstraject dat tot een van de ingrijpendste in de Nederlandse verzekeringswereld gerekend mag worden. Met de implementatie van Oracle Open Zorg gingen een groot aantal bedrijfsprocessen op de schop. De nieuwe Basisverzekering was op komst en de verrichtingen van verzekeraars werden in heel Nederland kritisch gevolgd.

Voor velen buiten beeld, maar daarom niet van minder belang, is de rol van de extern adviseur.

Boudewijn Dessing, voorzitter van de Raad van Bestuur van de VGZ-IZA Groep, over topadviseur Raimond Nicodem: Lees de uitgebreide toelichting en referentie: Nicodem_Leaflet_Dessing_HR.pdf

Ir. Bart Slager
KLM Euro Telenet Services

Raimond Nicodem is een gerespecteerde directeur, die in korte tijd goede resultaten behaald. Zijn organisatorische en interpersoonlijke sensitiviteit zijn uitstekend.

Multi-level samenwerking

Hij werkte goed samen met de leden van de Raad van Bestuur alsook met technici en call center medewerkers.

Ik kan hem bijzonder aanraden als directeur ad interim.

Bryce Boothby Jr
Supervisory Board Member, Hart Services, Inc.

Raimond Nicodem werd aangeworven in Hart Services Europe BV, toen deze een full-time, in-regio directeur met een pan-Europees perspectief nodig had.

Juiste talent

Hoewel het een dochteronderneming was van een succesvolle US-based, particulier bedrijf, was HSE de eerste internationale operatie van Hart, Inc. Het was van essentieel belang om het juiste talent in het beheer van de onderneming te hebben.

Gedegen en ervaren

We vonden in Raimond een goede gedegen en ervaren leidinggevende die ons vertrouwen verdiende door middel van zijn algemeen management vaardigheden en prestaties in het navigeren van het bedrijf door de eerste jaren heen.

Prof. Dr. Emile Curfs
Chairman of the Board CoE VGZ UVIT

Raimond Nicodem was een uitstekend programma manager bij zorgverzekeraar VGZ. Hij maakte een succes van een zeer moeilijke programma met vele stakeholders. Emile Curfs, Directievoorzitter VGZ binnen de VGZ-IZA Groep, over topadviseur Raimond Nicodem.

In veel gevallen droeg hij zelf bij aan die oplossing. Bijzonder vind ik dat hij, met al zijn kennis, ook interesse heeft in wat jij er van vindt. Hij kan daar naar luisteren en er ook weer op voortbouwen. Het is voor een belangrijk deel van zijn projectleiding en ondersteuning te danken dat het programma een succes werd. Lees de uitgebreide toelichting en referentie: Nicodem_Leaflet_Curfs_HR.pdf

Drs. Leo van den Hoek
Partner, KPMG

Leo van den Hoek - KPMG

Als een collega-partner bij KPMG, heb ik gewerkt met Raimond Nicodem, zowel binnen KPMG en met klanten.

Vaardigheid en toewijding

Ik ken Raimond als een uitstekende consultant met grote vaardigheid en toewijding aan zijn klanten.

Resultaat met focus op de klant

Hij is resultaatgericht en focus op de klant en de problemen die daar spelen. Zijn adviseurs werken graag voor hemen met hem.

Paul Doop
Vice President, Priority Telecom

Raimond Nicodem leidde een team van consultants, die hielpen bij het opzetten van een nieuwe divisie binnen een Telecom Operator.

Hoogst mogelijke doelen

Hij ging altijd voor de hoogst mogelijke doelen en daagde mij uit door het beste te vragen van mij en mijn team.

Betrouwbaar

Als business partner is hij betrouwbaar en weet hoe de klus te klaren.

Drs. Hans Houmes
Partner, KPMG Management Consulting

Aanbeveling drs. Hans Houmes - Partner KPMG Consulting - voor Raimond Nicodem

Raimond Nicodem is een uitstekende professional, geeft waardevolle feedback aan klanten en collega’s. Harde werker, is gedreven om de resultaten te bereiken voor en met zijn klanten. Is daarin ‘easy going’.

Eerlijke manier van aanpak

Door deze houding is hij in staat zijn om de belangrijkste kwesties, die relevant zijn voor het bereiken van resultaten, op een eerlijke manier aan te pakken. Hij is daarom een goede verandermanager, gecombineerd met een goede inhoudelijke kennis.

Frans Elberse
Manager Sales, Oracle Netherlands

Raimond Nicodem is een ervaren programma / project manager. Hij heeft een sterke focus op het creëren van voorwaarden voor een succesvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen (bijvoorbeeld klanten en leveranciers) als de basis voor het bereiken van succes van de klant.

Hij delegeert effectief de verantwoordelijkheid voor het behalen van resultaten en creëert een omgeving waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid kan nemen.

Falen is geen optie

Falen is geen optie. Indien nodig, geconfronteerd met ernstige tegenslagen of uitdagingen, is hij in staat om de voorwaarden te scheppen om te overwinnen en resultaten te leveren.

Sterke relaties

Hij bouwt sterke relaties met belangrijke stakeholders en wordt algemeen gezien als een vertrouwde adviseur voor het senior management.

Barry Newton
EMEA Business Systems Manager, Prime Computer

Raimond Nicodem was een zeer bekwaam en toegewijd lid van het team met een sterke technische en zakelijke vaardigheden.

Michael Ford
Vice President of Government and Industry Affairs at BDP International

Raimond is een echte professional in zijn werk, uitstekende kennis en een “Giver”.

A Giver is one who helps others without any expectation of returns. Givers help other people in the pursuit of their rightful purpose in life – personal as well as professional – material as well as emotional – psychological as well as spiritual.

Dr. Vincent Kouwenhoven, PhD
Director / Partner, Nolan, Norton & Co

Aanbeveling Dr. Vincent Kouwenhoven - Partner Nolan Norton & Co - voor Raimond Nicodem

Raimond Nicodem is een geweldige manager / team player in het managen en beheren van grote en complexe programma’s.

Communicatief met gedegen inzicht

Combineert zijn communicatieve vaardigheden op internationaal board- en directie niveau  met een gedegen inzicht in en op de werknemers-niveaus.

Boe Horton, MBA
Business Development Manager, Benelux, UK & Ireland, Persoft, Inc.

Raimond Nicodem is een mensgerichte leidinggevende, die hoge ethische en kwaliteitsnormen in al zijn werk aantoont .

Gevarieerde set van vaardigheden

Raimond brengt een gevarieerde set van vaardigheden en ervaring voor elk bedrijf dat op zoek is om uit te breiden en te groeien. Hij was in staat om zowel de strategische en operationele aspecten in evenwicht te brengen in zijn rol van Director bij Persoft, Inc.

Hij stond in hoog aanzien bij zijn collega’s, business partners, onze distributeurs en de klanten waar hij goede interactie mee had.

Steun en begeleiding

Ik waardeer de steun en begeleiding die Raimond mij verstrekte in de tijd dat we samenwerkten. Raimond was ook een uitstekende ambassadeur voor de Nederlandse cultuur en gewoontes. Ik heb veel geleerd van hem en uiteindelijk hielp het mij meer succes in de markt te bereiken en mij meer comfortabel te zijn wanneer ik als Amerikaan in Nederland woonde.

Sophie Laporte – Stevens
Business Development Manager Benelux Region, Persoft, Inc.

Toen ik bij Persoft kwam, werd het Europese hoofdkantoor net opgezet.

Georganiseerd en methodisch

Raimond Nicodem is zeer georganiseerd en doet dingen methodisch. Altijd vooruit kijkend houdt hij zich bezig met moeilijke problemen in een positieve, stapsgewijze aanpak. Evenals het opzetten van de financiële administratie en administratief ondersteunende systemen in het nieuwe hoofdkantoor, ontwierp Raimond zelf de databases, waar we vervolgens mee gewerkt hebben.

Handen uit de mouwen

Hij is efficiënt en niet bang om de handen uit de mouwen te steken om dingen gedaan te krijgen. Met andere woorden: hij zou niet aarzelen om een schroevendraaier en boor te nemen en dan onder een bureau te kruipen om die vervelende plug of die koppig printer het hoofd te bieden. Daarom werkte alle dingen soepel en ik kon concentreren op mijn eigen taak.

Tot slot: Raimond was altijd in voor elke grap. Al mijn ex-collega’s kunnen zich de fun en het plezier herinneren om daar te werken voor Persoft.

Mr. Paul Engelsman, JD
RCF, Counter Fraud Officer, IZA

Als onderdeel van mijn activiteiten binnen de Ondernemingsraad, heb ik het genoegen om langdurig met Raimond Nicodem te werken in verschillende bijeenkomsten.

Indruk door directe manier van communiceren

Frequent heeft Raimond in deze overleggen indruk gemaakt door zijn directe manier van communicatie en openheid in de informatie-uitwisseling. In gebieden waar Raimond betrokken was kon, als gevolg van zijn deelname aan de overleggen, de Ondernemingsraad de uitvoering van haar taken op een zorgvuldige wijze op zich nemen.

Paul Gevers
Director HRM, Health Insurer UVIT

Raimond Nicodem is een betrouwbare en creatieve werker. Het is een plezier om te werken met Raimond.

Doordachte wijze van aanpak

Zijn doordachte wijze van aanpak, samen met acties en zijn effectief opgezette netwerk binnen de organisatie, maakte het mogelijk om een complex en tijdkritische programma op te zetten en tot resultaat te brengen.

Van concept naar relaliteit

Hij is in staat om concepten om te zetten in realiteit en mensen te motiveren voor hun werk.

Petra Fleurbaaij
Quality Assurance Officer, UVIT

Raimond Nicodem is een doorzetter en een voorbeeld, maar ook iemand die in politieke processen in zijn element is.

Speelt de bal en niet de man

Hij heeft de krachtige eigenschap naast integriteit, dat hij nog steeds de bal en niet de man speelt.

In zijn rol als Programma Manager weet hij de juiste mensen om hem heen te verzamelen, welke hem versterken en waar hij zijn kracht op zijn beurt weer gaf aan de mensen en de organisatie.

Synergie geeft energie

Dus, synergie geeft energie in de vaak complexe en moeilijke omstandigheden.

In deze tijden van change management, brengt hij de organisatie wat het nodig heeft onder het motto: “Groeien doet pijn”

Bart van Eyck
Managing Partner VECIM

Ik heb meer dan 4 jaar gewerkt met Raimond Nicodem in verschillende settings.

Professioneel programma manager 

Hij is een professioneel programma manager met het talent om strategische ICT-toepassingen in de loop van de organisatorische veranderingen door te voeren. Ik waardeerde het werken met hem.

Ir. Rini Verhagen
Head of Internal Audit, Coöperatie VGZ ua

Raimond Nicodem weet wat er gedaan moet worden.

Creatief met obstakels

Hij houdt nooit op om de doelstellingen te bereiken en is zeer creatief in het omgaan met obstakels.

Maar het belangrijkste voor hem zijn de mensen met wie hij te maken heeft: zijn “werknemers” en zijn klanten. Top kwaliteiten: Knap, hoge integriteit, Creatief.

Meindert Munnik MBA
Owner, Munnik-Swartz Holding

Raimond Nicodem is een business-georiënteerd programma manager die een uitstekende gave heeft om te schakelen tussen de verschillende niveaus in een organisatie.

Hij weet hoe hij ogenschijnlijk Gordiaanse knoop moet ontwarren en het alles te plaatsen in het juiste business perspectief, waarmee uiteindelijk resultaten worden bereikt.

Martin Bontje
Board Member, Unive-VGZ-IZA-Trias

Raimond Nicodem was verantwoordelijk voor een organisatie breed efficiency programma. En hij deed dit met veel succes.

Andre Oremus
Partner, KPMG Consulting

Ik leerde Raimond Nicodem kennen als een toegewijde senior manager met een duidelijke visie op wat er moet worden bereikt.

Motivatie in complexe omgevingen

Hij weet grote teams te motiveren in complexe omgevingen en hoe de gewenste resultaten te verkrijgen. Creatief om obstakels te overwinnen.

Zeer gerespecteerd door zijn klanten en door de professionals die hij leidt.

Martin Houben, Paul Engelsman
Voorzitter en Vice-Voorzitter Centrale Ondernemingsraad

Aanbeveling Martin Houben - Voorzitter OR - voor Raimond Nicodem

OR en consultant vormen sterk tandem: Een extern adviseur moest voor een nieuwe impuls gaan zorgen. De aanvankelijke scepsis bij de ondernemingsraad maakte snel plaats voor vertrouwen. Met de signalen die wij binnen de organisatie opvingen, deed Raimond ook echt iets.

Houben: “Raimond Nicodem maakte op een gegeven moment deel uit van projectgroep binnen de OR. Een voor ons onbekend gezicht met een andere stijl van communiceren en dat was in het begin even wennen. Wat wel snel opviel was dat hij met de signalen die wij binnen de organisatie opvingen ook echt iets deed.” Engelsman kan dat beeld alleen maar bevestigen. Raimond zoekt conflictsituaties op, met als doel op problemen te kunnen anticiperen. Het moet gewoon goed geregeld zijn, dat is voor hem de uitdaging.”

Lees hier de uitgebreide toelichting en referentie van Martin Houben en Paul Engelsman: Nicodem_Houben_Engelsm_HR.pdf )

Ir. Marcel Bos
Vice President Consulting EMEA, Oracle

Raimond wist een brug te slaan tussen techniek, gebruikers en bestuurders. Bij moeilijke beslissingen heeft Raimond een goed gevoel voor welke mensen aan een oplossing kunnen bijdragen. Je hebt als leverancier echter ook te maken met de acceptatie bij de gebruikers.

Raimond wist op een goede manier de balans te vinden in dat spanningsveld. Voor ons betekende het dat we moesten leren begrijpen dat hij wel eens op andere elementen stuurt dan puur de harde specificaties waarmee wij werken.

Lees de uitgebreide toelichting en referentie van Marcel Bos: Nicodem_Leaflet_Bos_HR.pdf )

Drs. Michiel Walsteijn
Executive Director of Healthcare Division, Oracle Netherlands

Aanbeveling drs. Michiel Walseijn voor Raimond Nicodem

Voor de mogelijkheden van dit soort oplossingen heeft hij een getraind oog. De acceptatie van ideeën die
hij wist te bereiken, zorgde voor vertrouwen. 

De belangen die aan beide kanten speelden wist hij ook goed in te schatten. Als programma-manager van het PinPas project heeft hij ervoor gezorgd dat er bij VGZ zowel intern als in de relatie met Oracle een besluitvaardigheid ontstond die zorgde voor een groot oplossend vermogen. Door de juiste randvoorwaarden te scheppen wist hij weer vaart te brengen in het programma.”

Common interest should serve the project the best. “The acceptance of ideas which he reached, made …” (lees meer, download PDF )

Peter Wijsman
Project Director Consulting, Oracle Netherlands

Raimond handelt deskundig en resultaatgericht in grote programma’s in complexe omgevingen op managentniveau inclusief C-level bestuursleden. Falen is geen optie voor Raimond.

External advisor and implementation coach. “He has the talent to quickly different …” (lees meer, download PDF )

Joep Janssen
Lead IT auditor en management consultant at Verdonck, Klooster & Associates

Raimond is een ervaren programmamanager die opereert op senior en executive niveau.

Hij heeft kennis van informatiebeheer en bedrijfsprocesbeheer.

Lucas Hendriksen
Senior Consultant KPMG Consulting

Raimond is een visionair adviseur op het gebied van Customer Management.

Innovator

Hij is een innovator als het gaat om klantcontactontwikkelingen en weet de laatste ontwikkelingen te vertalen naar praktische oplossingen voor uw bedrijf.

Drs. C.A. Brooks, MFL
Voorzitter Bestuur UPG Foundation

Drs. C.A. Brooks - Voorzitter Bestuur UPG Foundation
Drs. C.A. Brooks, MFL – Voorzitter Bestuur UPG Foundation

Een paar jaar geleden ontmoette ik Raimond Nicodem tijdens een workshop Project Management. Ik was bezig met het afronden van mijn rechtenstudie aan de universiteit en was op zoek naar manieren om mijn nieuw gevonden kennis te gebruiken om terug te geven aan het eiland waar ik vandaan kwam, Sint Maarten. Ik wilde echter geen kleine activiteiten doen. Ik wilde grote activiteiten doen die Sint Maarteners in het buitenland een stimulans zullen geven om terug te keren naar Sint Maarten en hun eiland te helpen herbouwen.

Gedurende de laatste 2 jaar nam Raimond de tijd om mij te begeleiden en te coachen in hoe dit te doen. Hij analyseerde de problemen die ik had en waarmee ik te maken heb. Toen ik hem ontmoette, wist ik niet hoe ik dingen moest aanpakken om terug te geven aan het eiland Sint Maarten.

Ik zal zijn acties als volgt samenvatten:

 • Hij veranderde een idee van mij in een officieel geregistreerde stichting door de Kamer van Koophandel
  (KvK) en vormde UPG, de Unleashed Potential Group Foundation (www.upg.one / www.unleashedpotentialgroup.com);
 • Raimond bouwde een website op basis van zijn analyses en materiaal, zodat we een groter publiek konden bereiken;
 • Raimond benaderde andere young professionals uit Sint Maarten en bouwde een team dat gelooft in de visie van de stichting;
 • Hij bouwde persoonlijk relaties op met alle belangrijke aandeelhouders van het eiland Sint Maarten
  ten behoeve van UPG. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, parlementsleden, ministers en de
  lokale pers;
 • Heeft zichzelf volledig beschikbaar gemaakt voor 2 jaar voor coaching en mentoring;
 • Hij overhandigde vervolgens de stichting, met alle middelen en het netwerk van aandeelhouders,
  aan mij, zodat ik het werk kan voortzetten;

Raimond deed dit vrijwillig. Omdat hij vond dat het goed was om te doen. Dus als je iets gedaan wilt hebben, zal hij je laten zien hoe je het voor elkaar krijgt. Hij zal een praktische oplossing bieden op basis van de situatie waarmee u als bedrijf of persoon te maken heeft.


Alle ervaringen zijn per persoon, hun toenmalige functie en het toenmalige bedrijf. Alle genoemde personen hebben schriftelijk en specifiek toegestemd voor het op deze website publiceren van deze gegevens.