Raimond Nicodem – Oprichter en Uitvoerder

Raimond Nicodem - Chief Executive - Nicodem & Company

Algemeen

Het bereiken van resultaten met een goed oog voor zowel het bedrijf als de menselijke factor heeft altijd geleid tot grote tevredenheid bij klanten.

Verkennen, neerzetten en stabiliseren

Dit is de expertise van Raimond Nicodem samengevat in drie woorden. Raimond begon zijn carrière bij het Amerikaanse bedrijf Prime, waar hij als consultant werkzaam was. Tussen 1985 en 1987 werd hij als Manager Business & Information Systems voor het bedrijf gedetacheerd in Londen. Hier gaf hij leiding aan verschillende afdelingen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In de jaren daarna vervulde hij verschillende Managing Director-rollen.

7 Jaar Partner KPMG

In 1997 stapte hij over naar KPMG, waar hij tussen 1997 en 2003 partner was. Hij leidde strategische programma’s bij onder andere KLM, NorthWest Airlines, Philips Medical, ABN AMRO, Fortis, KPN, UPC en PostNL. Tevens was hij voorzitter van de Centralization Group van KPMG (tax, audit en consulting) en was hij lid van de stuurgroep Innovatiebeleid van KPMG Holding.

 

Uitgebreide werkervaring

Schets van internationale werkervaring van Raimond Nicodem. Per bedrijf wordt een bondige beschrijving gegeven van de activiteiten en verantwoordelijkheden:

 1. Chief Executive – Nicodem & Company (2002-heden)
 2. Associate Faculty – TIAS Business School (2019-heden)
 3. Bestuursvoorzitter – Stichting UPG (2016-2018)
 4. Directeur/vennoot (partner) – KPMG Holding NV (1996-2002)
 5. Managing Director – Hart Services, Inc. Pan Europees Facilitair Center (1994-1996)
 6. Directeur Finance & Operations Europe – EHQ, Persoft, Inc. (1990-1994)
 7. General Manager – ESC, Interleaf, Inc. (1988-1990)
 8. Manager Commercial Business groep – Prime Computer, Inc., HQ Benelux (1987-1988)
 9. Manager Business & Information Systems – EHQ, Prime Computer, London (1985-1987)
 10. Consultant Prime Computer Benelux BV (1983-1985)

 

Externe profielen

 1. Persoonlijk profiel
 2. LinkedIn profiel
 3. Profiel Bestuurdersnet

Kern in niet-alledaagse zaken

Raimond’s expertise ligt in het aanpakken en oplossen van lastige ‘issues’. Zaken die één ding met elkaar gemeen hebben: ze zijn vaak politiek geladen en, als gevolg van hoge weerstand, lastig tot resultaat te brengen. Hij bedenkt nieuwe, creatieve concepten en positioneringen voor dergelijke issues om en bereidt bedrijven op die manier voor op veranderingen die zich aandienen. Zijn kracht ligt in het altijd op zoek zijn naar een oplossing én die oplossing ook handen en voeten geven.

Haast 40 jaar internationale kennis

Bovenstaande werkzaamheden vormen de huidige focus van zijn bedrijf ‘Nicodem & Company’, wat eind eind 2002 opgericht werd. Als Chief Executive brengt hij daarmee haast 40 jaar internationale kennis en ervaring in senior management en executive functies met zich mee. Hier kan ieder bedrijf, klein of groot, gebruik van maken.

Raimond is tevens verbonden geweest aan de Business School TIAS van de Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij Masterclasses over actuele en impactvolle ontwikkelingen doceerde.