BREXIT – Onze Specialiteit

 

Laat Brexit u niet toch op het laatste moment nog verrassen!

 

Wij staan klaar om u direct te helpen met uw vragen of assistentie in de voorbereiding op Brexit. 

 

Neem vooral contact met ons op!

12 December 2019 – General Elections


31 Januari 2020 – Brexit deadline
(of zoveel eerder als ratificatie slaagt)

Introductie

Nicodem & Company - BREXIT First Aid & More

Deadline
De formele deadline voor het verlaten van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is nu vastgesteld op 31 januari 2020 om 23:00 uur GMT.

Extensies
Deze deadline is van 29 maart al verlengd tot 12 april, 22 mei 2019, 31 oktober 2019 en nu januari 2020. Als er geen deal is goedgekeurd, valt het VK standaard op 31 januari 2020 uit de EU en zal er geen transitieperiode van kracht zijn.

Ontwerp-scheidingsovereenkomst
De EU heeft unaniem zowel het ontwerp-scheidingsakkoord (585 pagina’s) als de politieke resolutie (26 pagina’s) bevestigd. Dit gebeurde op de speciale top van EU-leiders op 25 november 2018. Dit wordt sindsdien “Withdrawal Agreement” genoemd ofwel de Deal.

Deze deal is in het Britse parlement tot drie keer toe met een grote meerderheid verslagen. Hierop heeft de EU meerdere keren uitstel toegekend om te voorkomen dat het VK uit de EU valt.

Deal
Recentelijk is er een wijziging op deze deal overeengekomen (alternatief voor de Ierse backstop). Deze deal is tot stand gekomen tussen Prime Minister Johnson en de EU Commissie. Dit is nu de nieuwe deal (Withdrawal Agreement) welke voorligt in het parlement van het VK.

Parlement demissionair / verkiezingen
Het parlement begin november ontbonden en wacht op de uitslag van de algemene verkiezingen op 12 december 2019.


Maak gebruik van het uitstel van Brexit!

 

Aanbod geldig

Speciale Brexit Aanbieding - Brexit lezing - Nicodem & Company

 tot uiterlijk 31-12-2019

 

Brexit is voor de derde keer uitgesteld: een “flextentie” tot 31 januari 2020 of zoveel eerder de UK gereed is.

Eén ding is duidelijk geworden: de vele lezingen en inleidingen die wij hebben gegeven het afgelopen jaar trekken volle zalen.

En u als ondernemer weet wat volle zalen waard zijn: een unieke mogelijkheid om weer eens met uw relaties te netwerken.

Wij hebben dit gebundeld in een 1½ uur durende sessie.

 

Kijk hier:  De uitgelezen kans voor u, uw prospects of uw relaties!


Nederlandse organisaties

Nicodem & Company levert een reeks diensten aan in Nederland of België gevestigde organisaties, die hun positie en productportfolio in Nederland of België willen behouden of vernieuwen als gevolg van BREXIT.

Deze diensten omvatten alles om een soepele bedrijfsvoering te kunnen behouden en de continuïteit van de dienstverlening aan het klantenbestand te waarborgen.

Deze organisaties bevinden zich in alle type industrieën. De mensen die deze diensten afnemen zijn in het algemeen leidinggevende functies van in Nederland of België gevestigde ondernemingen. Ze zijn op zoek naar strategische afstemming met de gewijzigde positie, als gevolg van de Brexit, de herpositionering van hun diensten en ondersteuning bij de implementatie daarvan.

Wij helpen u letterlijk bij het doorlichten van uw supply chain, het snel achterhalen van de knelpunten en u te adviseren hoe deze weg te nemen. Zo nodig nemen we het project management hiervan op ons, zodat uw bedrijfsvoering ongestoord kan doorgaan.


Internationale organisaties

Nicodem & Company biedt een reeks diensten aan voor in het VK- en daarbuiten gevestigde organisaties, die als gevolg van BREXIT een nieuwe organisatie in Nederland of België willen oprichten. Dat wordt gedaan om hun organisatie vlotte toegang tot de Europese markt te kunnen behouden. Daarmee zal de continuïteit van de dienstverlening aan hun EU27-klantenbestand gewaarbord blijven.

De soorten organisaties variëren van branche tot sector. De mensen die deze service zullen kopen, zijn leidinggevenden van bedrijven welke in het VK- en daarbuiten gevestigd zijn. Zij zijn op zoek naar ondersteuning bij lokale implementatie in Nederland of België.

Wij helpen u letterlijk bij het opzetten van uw bedrijf in Nederland of België: de statuten, het opzetten van uw bankrekening, registratie bij de Kamer van Koophandel, helpen u bij het aantrekken en contracteren van uw personeel, het opzetten van uw activiteiten, helpen bij het selecteren van uw kantoor gebouw, kantoorapparatuur, benodigdheden, etc.

We kunnen u zelfs helpen om het bedrijf in de opstartfase te managen.


Wij zijn gespecialiseerd in het DOEN

Nicodem & Company zorgt ervoor dat u voorbereid bent op Brexit door u actief te helpen bij het maken van de juiste keuzes en het doen van voorbereidingen.

Brexit is geen duidelijk vooraf gedefinieerd level playing field
Er is geen routekaart beschikbaar. Er zijn geen handleidingen, beleid en procedures beschikbaar om een bedrijf door de Brexit-overgang te begeleiden en te ondersteunen. Brexit is een unieke ervaring en kans. Brexit vereist derhalve brede expertise!

Ons Brexit-team is gespecialiseerd in het ontdekken en beheren van onduidelijke speelvelden. Wij helpen u om het gebrek aan duidelijkheid snel te ontrafelen en chaos te elimineren. Er is namelijk heel veel al wel duidelijk rondom Brexit.

Wij bieden u een hands-on aanpak die u snel zal helpen om de focus op uw bedrijf, personeel en klanten te herwinnen.


Wat zijn de voordelen voor U?

 • Toegang tot een diepgaand inzicht in Nederland en de Nederlandse markten.
 • Gedetailleerde kennis met betrekking tot de oprichting van nieuwe bedrijven, wettelijke vereisten met betrekking tot registratie, personeelszaken, gebouwen, enzovoort.
 • Corporate ervaring, beschikbaar gemaakt voor MKB en grootbedrijf.
 • Toegang tot en gebruik van een sterk lokaal Nederlands netwerk.
 • Gedetailleerde kennis en ervaring uit de eerste hand van specifieke gebieden, zoals systeem- en infrastructuurveranderingen, boekingsmodellen, fiscale implicaties, inhuren en verhuizen van deskundig personeel, regelgevingskwesties, ontwerp van operationele modellen omvatten, enzovoort.
 • Operationeel beheer.
 • Toegang tot M & A-gerelateerde praktijkervaring.

ONS KRACHTIGE EN TOEGEWIJDE BREXIT TEAM VERZORGT FLEXIBELE AANPAK


Lopende Programma’s En Lezingen

2019

 • TIAS8hr – Brexit: overzien, anticiperen en acteren Een individueel gericht programma met een wetenschappelijke touch Inschrijven via TIAS Utrecht, November 2019
 • Brexit Update – Businessclub UK VOKA – Vlaamse Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Alleen voor leden Business Club UK, Antwerpen, 9 November 2019
 • Marine Insurance Associates Nederland Alleen voor leden MIA, Amsterdam-Noord, 18 november 2019

2020


Brexit Lezingen N&C – Historie

 • Ontwikkelingsmaatschappij Zeeland (Impuls), Vlissingen (05-11-2018)
 • InnovationQuarter, Den Haag (06-11-2018)
 • Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Tilburg (05-12-2018)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (04-01-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (18-01-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (15-02-2019)
 • ZB Talks – Zeeland Business, Alleen voor leden Zeeland Business, Terneuzen (25-02-2019)
 • Stiching Assurantie Registratie – SAR, Alleen voor leden SAR, Zeist (06-03-2019)
 • Grant Thornton, Relaties Grant Thornton, Alphen a/d Rijn (12-03-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (13-09-2019)
 • VOKA – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Alleen voor leden Business Club UK, Antwerpen (01-10-2019)

Ons Netwerk

Nicodem & Company heeft zowel gemakkelijke toegang tot de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) van het Ministerie van Economische Zaken, als wel met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Wij kunnen u toegang geven tot ons brede netwerk van business partners en overheidsinstanties. 

Nicodem & Company - Brexit - BOM    Nicodem & Company - Brexit - Impuls Zeeland  Nicodem & Company - Brexit - InnovationQuarter             

Nicodem & Company is lid van Nederland Distributieland (Holland International Distribution Council (NDL/HIDC) en geeft aldaar regelmatig inleidingen over Brexit 

Nicodem & Company - Brexit - Holland International Distribution Council / Nederland Distributieland


Door Nicodem & Company Gepubliceerde Nieuwsfeiten

28 oktober 2019

De pleister op de wonde

Het is als een pleister die gepoogd wordt voorzichtig zonder schade van een opgedroogde wond getrokken te worden. Dit uitstel...
Read More
25 oktober 2019

Hoog spel

Zonder voorbereiding en het nemen van de juiste stappen en maatregelen speelt u enorm hoog spel met Brexit. We zitten...
Read More
24 oktober 2019

Discussie Tijdlijn

Uiteraard zijn PM Johnson en zijn oppositiecollega Corbyn er op de tijdlijn van behandeling van de Withdrawal Agreement Bill niet...
Read More
23 oktober 2019

TIAS8hr

Brexit: overzien, anticiperen en acteren Er zijn nog steeds veel bedrijven die niet goed voorbereid zijn op het vertrek van...
Read More
20 oktober 2019

Letwin Amendement – Mind The Gap

Het Letwin-amendement lijkt een goede en professionele zet om aan de juiste voorwaarden van een ordelijke deal te voldoen. Echter,...
Read More
19 oktober 2019

Super Saturday

Zoals inmiddels gebruikelijk in het UK parlement: na een dag aan oeverloos gedebatteer op deze speciale zaterdag, met 16 stemmen...
Read More
11 oktober 2019

Ondragelijke druk in het VK

Vanuit willekeurig welke invalshoek het ook worden bekeken, was en wordt een deal op Brexit al vrijwel onmogelijk. Alle noodzakelijke...
Read More
8 oktober 2019

Blame Game

From which angle it will be looked at, reaching a deal on Brexit already was and will be virtually impossible....
Read More
4 oktober 2019

Communicerende vaten

"Hoe gaat Boris Johnson 'zijn' Brexit er doorheen krijgen?", kopte de kranten vandaag. Het antwoord is simpel en daarmee draconisch:...
Read More
24 september 2019

The Mess Further Intensifies

The mess further intensifies. Parliament has been prorogued by the Queens. The UK Court rules this decision completely valid, the...
Read More
17 september 2019

5 things that Flemish businesses are worried about in times of Brexit

… by Sophie Beyers, International Network Coordinator at VOKA (Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland) and advice on what to do about...
Read More
10 september 2019

Comfortabel?

Voelt u zich nog steeds comfortabel dat de Brexit weer wordt uitgesteld en dat alles bij het oude blijft, omdat...
Read More