Brexit - Post-transition opportunities after 1 January 2021

Nicodem & Company heeft sinds april 2018 onderzoek gedaan naar en ervaring opgebouwd met de dynamiek van de uittreding van het VK uit de EU en de kansen welke dit creëert.

Maak gebruik van de strategische kansen welke sinds 1 januari 2021 zijn ontstaan in het sterk wijzigende speelveld!

Wij nemen alle onduidelijkheden voor u weg, ook op het gebied van Rules of Origin (ROI) en Cumulation. We kunnen u onmiddellijk van dienst zijn met praktische, meteen toepasbare adviezen en hulp.

Neem vrijblijvend contact met ons op


Nederlandse organisaties

Nicodem & Company levert een reeks diensten aan in Nederland of België gevestigde organisaties, die hun positie en productportfolio in Nederland of België willen behouden of vernieuwen als gevolg van BREXIT.

Deze diensten omvatten alles om een soepele bedrijfsvoering te kunnen behouden en de continuïteit van de dienstverlening aan het klantenbestand te waarborgen.

Deze organisaties bevinden zich in alle type industrieën. De mensen die deze diensten afnemen zijn in het algemeen leidinggevende functies van in Nederland of België gevestigde ondernemingen. Ze zijn op zoek naar strategische afstemming met de gewijzigde positie, als gevolg van de Brexit, de herpositionering van hun diensten en ondersteuning bij de implementatie daarvan.

Wij helpen u letterlijk bij het doorlichten van uw supply chain, het snel achterhalen van de knelpunten en u te adviseren hoe deze weg te nemen. Zo nodig nemen we het project management hiervan op ons, zodat uw bedrijfsvoering ongestoord kan doorgaan.


Internationale organisaties

Nicodem & Company biedt een reeks diensten aan voor in het VK- en daarbuiten gevestigde organisaties, die als gevolg van BREXIT een nieuwe organisatie in Nederland of België willen oprichten. Dat wordt gedaan om hun organisatie vlotte toegang tot de Europese markt te kunnen behouden. Daarmee zal de continuïteit van de dienstverlening aan hun EU27-klantenbestand gewaarbord blijven.

De soorten organisaties variëren van branche tot sector. De mensen die deze service zullen kopen, zijn leidinggevenden van bedrijven welke in het VK- en daarbuiten gevestigd zijn. Zij zijn op zoek naar ondersteuning bij lokale implementatie in Nederland of België.

Wij helpen u letterlijk bij het opzetten van uw bedrijf in Nederland of België: de statuten, het opzetten van uw bankrekening, registratie bij de Kamer van Koophandel, helpen u bij het aantrekken en contracteren van uw personeel, het opzetten van uw activiteiten, helpen bij het selecteren van uw kantoor gebouw, kantoorapparatuur, benodigdheden, etc.

We kunnen u zelfs helpen om het bedrijf in de opstartfase te managen.


Wij zijn gespecialiseerd in het DOEN

Nicodem & Company zorgt ervoor dat u voorbereid bent op Brexit door u actief te helpen bij het maken van de juiste keuzes en het doen van voorbereidingen.

Na de exit van het VK  is er geen duidelijk gedefinieerd level playing field
Er is geen routekaart beschikbaar. Er zijn geen handleidingen, beleid en procedures beschikbaar om een bedrijf door de Brexit-overgang te begeleiden en te ondersteunen. Brexit is een unieke ervaring en kans. Brexit vereist derhalve brede expertise!

Ons team is gespecialiseerd in het ontdekken en beheren van onduidelijke speelvelden. Wij helpen u om het gebrek aan duidelijkheid snel te ontrafelen en chaos te elimineren. Er is namelijk heel veel al wel duidelijk wat er in 2021 gaat gebeuren.

Wij bieden u een hands-on aanpak die u snel zal helpen om de focus op uw bedrijf, personeel en klanten te herwinnen.


Wat zijn de voordelen voor U?

  • Toegang tot een diepgaand inzicht in Nederland en de Nederlandse markten.
  • Gedetailleerde kennis met betrekking tot de oprichting van nieuwe bedrijven, wettelijke vereisten met betrekking tot registratie, personeelszaken, gebouwen, enzovoort.
  • Corporate ervaring, beschikbaar gemaakt voor MKB en grootbedrijf.
  • Toegang tot en gebruik van een sterk lokaal Nederlands netwerk.
  • Gedetailleerde kennis en ervaring uit de eerste hand van specifieke gebieden, zoals systeem- en infrastructuurveranderingen, boekingsmodellen, fiscale implicaties, inhuren en verhuizen van deskundig personeel, regelgevingskwesties, ontwerp van operationele modellen omvatten, enzovoort.
  • Operationeel beheer.
  • Toegang tot M & A-gerelateerde praktijkervaring.

ONS KRACHTIGE EN TOEGEWIJDE BREXIT TEAM VERZORGT FLEXIBELE AANPAK