Opportunities na BREXIT – Onze specialiteit

Tijd tot aflopen Withdrawal Agreement

Dit is de tijd die u nog rest om operationele maatregelen te nemen en strategische beschouwing te doen, voordat 1 januari 2021 aanbreekt: het moment dat het VK zonder handelsverdrag met Europa verder gaat.

De route waar het VK vervolgens naar ontwikkeld is duidelijk zichtbaar. Dit vereist een strategische benadering om het nieuwe concurrentieveld in kaart te brengen en nieuwe mogelijkheden maximaal te ontdekken.


Nicodem & Company heeft sinds april 2018 onderzoek gedaan naar en ervaring opgebouwd met de dynamiek van de uittreding van het VK uit de EU en de kansen welke dit creëert.

Maak gebruik van de strategische kansen welke nu aan het ontstaan zijn in het sterk wijzigende speelveld!

Wij nemen alle onduidelijkheden voor u weg.
We kunnen u onmiddellijk van dienst zijn met praktische, meteen toepasbare adviezen en hulp.

Neem vrijblijvend contact met ons op


Update over Nederlandse logistiek na Brexit

datum 05.11.2020
tijd 08:00
locatie online

Een goede logistieke strategie is onmisbaar voor Japanse bedrijven om hun activiteiten in Europa te promoten en uit te breiden. Gelegen in het hart van Europa’s belangrijkste economieën en blijft het functioneren als een regionaal logistiek knooppunt, Nederland blijft zijn innovatieve logistieke infrastructuur en diensten verbeteren om een ​​effectiever en comfortabeler ondernemingsklimaat voor deze bedrijven te creëren.

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de Holland International Distribution Council houden op donderdag 5 november van 08.00 – 09.30 uur CET een online seminar over het thema van de Britse post-Brexit logistieke strategie tegen het einde van dit jaar. We willen graag introduceren wat voor soort impact wordt verwacht en er worden voorbereidingen getroffen in de logistieke krachtpatser van Nederland, raadpleeg daarom onderstaand programma. en sluit je aan.

Programma

 • Openingswoorden – de heer Peter van der Vliet, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Japan
 • “Laatste informatie over het investeringsklimaat in Nederland” – Dhr. Jeroen Bokhoven, vertegenwoordiger van het Nederlandse Ministerie van Economie en Klimaat, NFIA
 • “Brexit brengt veranderingen in de toeleveringsketen tussen de EU en het VK” – Dhr. Jasper Eggebeen, Senior Manager Supply Chain Solutions, HIDC
 • “Verwachte btw (belasting over de toegevoegde waarde) en douane-impact door Brexit” – Grant Thornton Senior Manager Robert-Jan Brethouwer
 • “Strategisch perspectief van het Post-Brexit tijdperk” – Nicodem & Company CEO Raimond Nicodem
 • Q & A

 

Webinar ‘Handel na de Brexit. Oplossingen voor belastingen, btw en douane ’

De Holland International Distribution Council presenteert op 10 september 2020 om 16.00 uur CET: “Trading voorbij Brexit. Oplossingen voor belastingen, btw en douane.”. Het webinar wordt in het Engels gegeven.

Dit webinar is vanuit logistiek oogpunt de eerste van drie Brexit-webinars. U kunt zich hier registreren.

Doe met ons mee voor dit live-evenement van een uur (wat niet wordt opgenomen)

We behandelen:

 • Een strategische blik voor de effecten van Brexit;
 • Een diepe duik in de douane- en btw-impact van Brexit;
 • Praktische begeleiding bij e-commerce;
 • Huidige uitdagingen voor bedrijven in de EU en het VK;
 • Overwegingen bij het handelen met niet-EU-landen.

Aan het einde van het webinar is er ook een korte Q&A.

Dit live-evenement wordt gemodereerd door Remco Buurman, CEO van de Holland International Distribution Council (HIDC).

De line-up: Raimond Nicodem, Helmar Klink, Duy Nguyen en Jessica Yang


Lopende Programma’s en Lezingen

2020


Brexit Lezingen N&C – Historie

 • Port of Amsterdam / TMA Logistics, IJmuiden/Velsen (07-02-2020) 
 • Holland Distribution Council / NDL, Aleen voor leden NDL, Zoetermeer (31-01-2020)
 • Marine Insurance Associates Nederland Alleen voor leden MIA, Amsterdam-Noord (18-11-2019)
 • Brexit Update – Businessclub UK VOKA – Vlaamse Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Alleen voor leden Business Club UK, Antwerpen (09-11-2019)
 • VOKA – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Alleen voor leden Business Club UK, Antwerpen (01-10-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (13-09-2019)
 • Grant Thornton, Relaties Grant Thornton, Alphen a/d Rijn (12-03-2019)
 • Stiching Assurantie Registratie – SAR, Alleen voor leden SAR, Zeist (06-03-2019)
 • ZB Talks – Zeeland Business, Alleen voor leden Zeeland Business, Terneuzen (25-02-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (15-02-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (18-01-2019)
 • Holland Distribution Council / NDL, Alleen voor leden NDL, Zoetermeer (04-01-2019)
 • Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Tilburg (05-12-2018)
 • InnovationQuarter, Den Haag (06-11-2018)
 • Ontwikkelingsmaatschappij Zeeland (Impuls), Vlissingen (05-11-2018)

Nederlandse organisaties

Nicodem & Company levert een reeks diensten aan in Nederland of België gevestigde organisaties, die hun positie en productportfolio in Nederland of België willen behouden of vernieuwen als gevolg van BREXIT.

Deze diensten omvatten alles om een soepele bedrijfsvoering te kunnen behouden en de continuïteit van de dienstverlening aan het klantenbestand te waarborgen.

Deze organisaties bevinden zich in alle type industrieën. De mensen die deze diensten afnemen zijn in het algemeen leidinggevende functies van in Nederland of België gevestigde ondernemingen. Ze zijn op zoek naar strategische afstemming met de gewijzigde positie, als gevolg van de Brexit, de herpositionering van hun diensten en ondersteuning bij de implementatie daarvan.

Wij helpen u letterlijk bij het doorlichten van uw supply chain, het snel achterhalen van de knelpunten en u te adviseren hoe deze weg te nemen. Zo nodig nemen we het project management hiervan op ons, zodat uw bedrijfsvoering ongestoord kan doorgaan.


Internationale organisaties

Nicodem & Company biedt een reeks diensten aan voor in het VK- en daarbuiten gevestigde organisaties, die als gevolg van BREXIT een nieuwe organisatie in Nederland of België willen oprichten. Dat wordt gedaan om hun organisatie vlotte toegang tot de Europese markt te kunnen behouden. Daarmee zal de continuïteit van de dienstverlening aan hun EU27-klantenbestand gewaarbord blijven.

De soorten organisaties variëren van branche tot sector. De mensen die deze service zullen kopen, zijn leidinggevenden van bedrijven welke in het VK- en daarbuiten gevestigd zijn. Zij zijn op zoek naar ondersteuning bij lokale implementatie in Nederland of België.

Wij helpen u letterlijk bij het opzetten van uw bedrijf in Nederland of België: de statuten, het opzetten van uw bankrekening, registratie bij de Kamer van Koophandel, helpen u bij het aantrekken en contracteren van uw personeel, het opzetten van uw activiteiten, helpen bij het selecteren van uw kantoor gebouw, kantoorapparatuur, benodigdheden, etc.

We kunnen u zelfs helpen om het bedrijf in de opstartfase te managen.


Wij zijn gespecialiseerd in het DOEN

Nicodem & Company zorgt ervoor dat u voorbereid bent op Brexit door u actief te helpen bij het maken van de juiste keuzes en het doen van voorbereidingen.

Na de exit van het VK  is er geen duidelijk gedefinieerd level playing field
Er is geen routekaart beschikbaar. Er zijn geen handleidingen, beleid en procedures beschikbaar om een bedrijf door de Brexit-overgang te begeleiden en te ondersteunen. Brexit is een unieke ervaring en kans. Brexit vereist derhalve brede expertise!

Ons team is gespecialiseerd in het ontdekken en beheren van onduidelijke speelvelden. Wij helpen u om het gebrek aan duidelijkheid snel te ontrafelen en chaos te elimineren. Er is namelijk heel veel al wel duidelijk wat er in 2021 gaat gebeuren.

Wij bieden u een hands-on aanpak die u snel zal helpen om de focus op uw bedrijf, personeel en klanten te herwinnen.


Wat zijn de voordelen voor U?

 • Toegang tot een diepgaand inzicht in Nederland en de Nederlandse markten.
 • Gedetailleerde kennis met betrekking tot de oprichting van nieuwe bedrijven, wettelijke vereisten met betrekking tot registratie, personeelszaken, gebouwen, enzovoort.
 • Corporate ervaring, beschikbaar gemaakt voor MKB en grootbedrijf.
 • Toegang tot en gebruik van een sterk lokaal Nederlands netwerk.
 • Gedetailleerde kennis en ervaring uit de eerste hand van specifieke gebieden, zoals systeem- en infrastructuurveranderingen, boekingsmodellen, fiscale implicaties, inhuren en verhuizen van deskundig personeel, regelgevingskwesties, ontwerp van operationele modellen omvatten, enzovoort.
 • Operationeel beheer.
 • Toegang tot M & A-gerelateerde praktijkervaring.

ONS KRACHTIGE EN TOEGEWIJDE BREXIT TEAM VERZORGT FLEXIBELE AANPAK