De pleister op de wonde

N&C - Een pleister op de wonde

Het is als een pleister die gepoogd wordt voorzichtig zonder schade van een opgedroogde wond getrokken te worden. Dit uitstel lijkt weer interessant voor velen (we laten de pleister gewoon nog even zitten – dan doet het ook geen zeer), echter de kenners weten toch wel dat het op het uur-U veel pijn doet.

Dat geldt voor de Brexit ook: veel pijn gaat het toch doen, de druk loopt alleen maar op, niemand durft de pleister er meer af te trekken en iedereen weet dat het op enig moment toch moet gebeuren.

Een verdeeld parlement, een Withdrawal Agreement welke inhoudelijk nog steeds wordt verguisd door velen in het parlement, problematiek welke niet wordt opgelost door algemene verkiezingen, als die er al komen, beloofd de derde continuering van de nog steeds opbouwende chaos.

Inhoudelijk wordt men het nooit eens, ook in januari 2020 niet, waarbij de illusie is dat men gedurende de uitsteltijd vrijelijk in de deal kan schrappen en toevoegen.

In feite kan het UK parlement alleen nog met een take-it or leave-it besluit de exit regelen.

Vanmiddag en vanavond gaan we de eerste indicaties weer meemaken: de stemming via een gewone meerderheid of via de FTPA welke een 3/4 meerderheid vereist.

#brexit

https://www.ad.nl/buitenland/eu-geeft-britten-drie-maanden-brexituitstel~a8b6c981/