Discussie Tijdlijn

Uiteraard zijn PM Johnson en zijn oppositiecollega Corbyn er op de tijdlijn van behandeling van de Withdrawal Agreement Bill niet uitgekomen vandaag. Geen verrassing.

Wat ook geen verrassing was gisteren tijdens de stemming, dat men voor de 2e lezing van de deal stemde (dat was na forse dreiging vanuit PM Johnson dat hij de deal zou terugtrekken), maar tegen de tijdslijn van de behandeling ervan stemde.

Tevens viel op dat er veel procedure-opmerkingen (te weinig tijd, belachelijk, we worden gegijzeld), en relatief weinig inhoudelijke opmerkingen gemaakt werden. Wie er naar het debat heeft geluisterd, kan alleen maar concluderen dat men het inhoudelijk met de deal op vele punten niet eens is.

Het is dus geenszins het geval dat het parlement achter de deal staat en alleen maar meer tijd vraagt. Daar helpt meer tijd (dus uitstel) niet voor en draagt een enorm risico met zich mee dat de deal uiteindelijk weggestemd wordt. Wat men dan wel wil is nog steeds compleet onduidelijk. Uitstel, verkiezingen of referenda zijn namelijk geen van drieën structurele oplossingen.

Ook vraagt PM Johnson de Europese leiders momenteel een veto over de verlenging uit te spreken. Een en ander leidt ertoe dat een No Deal exit geenszins uit beeld is.

Laat u niet verrassen! Contact: www.nicodem.nl

#brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *