Letwin Amendement – Mind The Gap

Het Letwin-amendement lijkt een goede en professionele zet om aan de juiste voorwaarden van een ordelijke deal te voldoen. Echter, zoals het amendement het stelt, zal alle betreffende wetgeving gepasseerd moeten zijn in het UK parlement, voordat het parlement de deal tussen de UK en de EU goedkeurt.

Daar zit hem nu net de stok tussen de spaken:

1. We hebben inmiddels de ruime ervaring dat er niets door het parlement heen komt wat te maken heeft met WEL DOEN. Alle votes over de afgelopen 3,5 jaren zijn uitgekomen op NIET DOEN.

2. Alle betreffende wetgeving is ook een ruim begrip. Buiten de EU Withdrawal Act moeten er nog tenminste 6 cruciale wetten (w.o. de Trade Bill) goedgekeurd worden om de UK op eigen benen te kunnen laten staan, laat staan lid te worden van de WTO.

Dit alles kan dus nog jaren duren en tel daar nog een factor bij op om het parlement daarmee tenminste 6x DOEN te laten zeggen, voordat de deal volgens het Letwin amendement behandeld kan worden. Dat is dan de 7de DOEN. Een nog niet vertoond huzarenstuk dus.

Ik geeft het u te doen.

De Brexit gaat er echt heel veel sneller komen, gezien het aantal opties (11) welke PM Johnson nog in de tas heeft. Mind the gap tussen vermeend uitstel en werkelijkheid. Acteer dus nu! www.nicodem.eu

#brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *