Super Saturday

Zoals inmiddels gebruikelijk in het UK parlement: na een dag aan oeverloos gedebatteer op deze speciale zaterdag, met 16 stemmen verschil wederom vertraging veroorzaken op de Brexit, zonder ook maar een alternatief van een plan op tafel te hebben. De onderhandelaars zijn er met stoom en kokend water de afgelopen dagen uitgekomen, worden echter nu voor de 4e maal tegengehouden door het parlement.

De verdeeldheid in het UK parlement wordt haast legendarisch: besluiten worden niet genomen of getorpedeerd, de besturing van het land is zo niet mogelijk en een grotere verkwisting van energie en tijd is haast niet voorstelbaar, terwijl de belangen voor toekomst en economie gigantisch zijn. Nog steeds wordt er in het parlement gesproken over het tegengaan van een no-deal exit, echter de kans dat juist dit nu gaan gebeuren is vele malen groter geworden.

Een no-deal exit kan alleen maar vermeden worden als er een deal op tafel ligt. Men heeft kennelijk niet door dat uitstel met het enige doel om uit te stellen (net als de vorige keren) geen enkel nut heeft.

Tip: Neem in ieder geval actie om uw onderneming voor te bereiden op wat komen gaat. In alle onvoorspelbaarheid is één ding zeker: Brexit gaat gebeuren en hierdoor veranderen zaken structureel!

www.nicodem.eu

brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *