Raimond Nicodem

Raimond Nicodem - N&C

Raimond Nicodem, Goal-getter, Chief Executive en oprichter van Nicodem & Company in 2002, brengt meer dan 35 jaar internationale kennis en ervaring in seniore management en executive functies. Raimond heeft in zowel nationale als internationale organisaties gewerkt aan beide zijden van de tafel.

Kern in niet alledaagse zaken

Raimond’s kennis, vaardigheden en opdrachten liggen in het oppakken van niet-alledaagse zaken. Opdrachten welke één ding gemeen hebben: harig, moeilijk aan te pakken en iedereen loopt er liever voor weg omdat ze in de regel door hoge weerstand lastig tot resultaat te brengen zijn.

Raimond pakt dit bij de kern aan, zodat elke willekeurige problematiek teruggebracht wordt tot de essentie en binnen het speelveld tot orde gebracht en wordt opgelost.

Kwaliteiten

Raimond’s belangrijkste kwaliteit is een praktische instelling in combinatie met een hoog conceptueel niveau en een bestuurlijke gevoeligheid.

Als goede doorvertaler naar de praktijk is hij gewend om in complexe en politiek geladen omgevingen te werken, zaken in beweging te krijgen en daarbij resultaten te boeken. Daarbij kan hij steunen op een uitgebreide ervaring in processen die vragen om een markt- en klant-georiënteerde aanpak.

Ervaring in denken en doen

Ook kan Raimond steunen op uitgebreide en jarenlange ervaringen als programma manager, opgedaan in grote en complexe verandertrajecten (optimalisaties, fusies, demergers en carve-outs), Deze ervaringen worden gebundeld in een praktische, op maat gesneden aanpak. Altijd op zoek naar een oplossing én die oplossing ook handen en voeten geven; dat is Raimond Nicodem’s kracht.

Nadere informatie

 1. Persoonlijk profiel
 2. LinkedIn profiel
 3. Profiel Bestuurdersnet

Uitgebreide werkervaring

Schets van internationale werkervaring van Raimond Nicodem. Per bedrijf wordt een bondige beschrijving gegeven van de activiteiten en verantwoordelijkheden:

 1. Chief Executive Nicodem & Company (2002-heden)
 2. Associate Faculty – TIAS Business School (2019-heden)
 3. Bestuursvoorzitter Stichting Unleashed Potential Group (UPG) (2016-2018)
 4. Directeur/vennoot (partner) KPMG Holding NV (1996-2002)
 5. Managing Director Hart Services, Inc. Pan Europees Facilitair Center (1994-1996)
 6. Directeur Finance & Operations Europe  European Headquarters, Persoft, Inc. (1990-1994)
 7. General Manager European Support Center, Interleaf, Inc. (1988-1990)
 8. Manager Commercial Business groep Prime Computer, Inc., Hoofdkantoor Benelux (1987-1988)
 9. Manager Business & Information Systems European Headquarters, Prime Computer, London (1985-1987)
 10. Consultant Prime Computer Benelux BV (1983-1985)

De combinatie telt

Ruime kennis en brede ervaring, gecombineerd met een persoonlijke, betrokken en onafhankelijke benadering, scheppen vertrouwen, nodig om de juiste koers te vinden en te varen.